Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde un Muzeu se sarbatoreste cu surle si trambite | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…unde un Muzeu se sarbatoreste cu surle si trambite

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 03/02/2012

Este vorba despre Muzeul Taranului Roman care duminica, 5 februarie, implineste 22 ani de la (re)infiintare. Acest muzeu are grija sa organizeze tot felul de evenimente interactive si educative la care sa poata participa persoane de orice varsta. De-a lungul anilor, Muzeul Taranului Roman s-a ambitionat sa ramana in pas cu vremurile si sa le ofere vizitatorilor sai momente unice si amintiri frumoase ori de cate ori i-au trecut pragul.

Nici aniversarea din 5 februarie nu va fi mai prejos iar Muzeul are pregatite mai multe surprize pentru cei care vor celebra trecerea timpului. Astfel, expozitia „Pe aripile vantului”, care reprezinta transpunerea expozitiei „L’air du temps” de la Muzeul de Etnografie din Geneva, va fi deschisa publicului pentru vizite ghidate intre anumite ore iar intrarea va fi libera. Va avea loc proiectia unui concert de muzici traditionale si de asemenea o proiectie de film (Triptic).

Si fiindca de la o sarbatoare nu lipseste niciodata muzica, la Muzeul Taranului Roman se vor auzi diverse instrumente muzicale precum: caval, fluiere, cimpoi si ocarina (Ion Costache si Mihai Dinita din satul Merisani-Dobrotesti, Teleorman). Trei Bihoreni vor canta doine si melodii de joc iar spectatorii vor putea intra in hora sau vor participa cu glasul de pe margine.

Gasiti mai multe detalii despre evenimentul organizat duminica la Muzeul Taranului Roman, consultand website-ul: www.muzeultaranuluiroman.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top