Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde participi la un concurs de escalada pe gheata | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, March 19, 2019

…unde participi la un concurs de escalada pe gheata

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 02/02/2012

In aceste zile, in care toata lumea isi doreste sa stea cat mai departe de ger, zapada si inghet, intr-o localitate din tara, numita Rachitele, se organizeaza o competitie neobisnuita care are legatura tocmai cu frigul. Aceasta localitate este situata in judetul Cluj, la poalele Muntilor Vladeasa, pe valea raului Stanciu.

In zona Rachitele exista o cascada foarte frumoasa in doua trepte, numita: Valul Miresei. Aceasta are o inaltime de aproximativ 50m, se formeaza pe raul Stanciu iar legenda spune ca numele este legat de un eveniment tragic care s-a intamplat aici. Se spune ca o mireasa a cazut pe stanci chiar in ziua nuntii iar nuntasii au plans si din lacrimile lor s-a format cascada.

La Cascada Valul Miresei din Rachitele se organizeaza un concurs de iarna: Escalada pe Gheata in cadrul caruia, participantii se vor intrece pe mai multe trasee (unele pentru profesionisti si altele pentru amatori) cu diverse grade de dificultate. Puteti afla mai multe detalii despre drumul pana la Rachitele, despre posibilitatile de cazare din zona si despre evenimentul inedit care se organizeaza acolo consultand website-ul: cuparachitele.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top