Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde sa mergi in teambuilding - Escape Room | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, June 24, 2019

…unde sa mergi in teambuilding – Escape Room

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 09/02/2016

Cu totii avem diversi colegi cu care ne intelegem mai mult sau mai putin bine. Cu toate acestea, facem parte din aceeasi echipa cu ei si cu greu putem spune ca ii cunoastem cu adevara. Cat de bine il stii e cel tacut, care isi face treaba si pleaca acasa, ingaimand doar un salut la plecare. Dar pe cel vorbaret, care nu ezita nicio secunda sa iti povesteasca ultimele lui aventuri. Dar pe cel mereu suparat sau pe cel care, orice ar fi, e fericit si optimist? Desigur, cu totii avem astfel de colegi, dar pe niciunii nu ii cunoastem cu adevarat. Nu stim care sunt ambitiile lor, care sunt lucrurile care le plac sau le displac, de ce se tem si ce gandesc atunci cand altii vorbesc. Toate acestea nu le stim pentru ca rareori avem timp sa comunicam!

Comunicarea este esentiala pentru orice echipa buna. Gandeste-te! Petreci opt-noua ore pe zi, 5 zile pe saptamana, cel putin, alaturi de niste oameni pe care ii cunosti doar superficial. In mod cert, atat de mult timp poti zice ca petreci doar cu familia, iar daca esti plecat din orasul natal, nici macar atat. Trebuie sa fii in stare sa ii cunosti mai bine pe cei care te inconjoara atat de mult timp si alaturi de care trebuie sa formezi o echipa indestructibila. De aceea s-a inventat conceptul de team-building. Si de aceea ar trebui sa experimentezi un team-building la un escape room.

Ce este un team-building? Ce este un escape room?

escape room

Daca nu esti la primul tau job, trebuie sa stii cu ce este acela un team-building. Este un concept nou, prin care toti colegii de munca participa la o experienta in afara orelor de munca, pentru a se cunoaste mai bine si pentru a comunica si altfel decat prin intermediul taskurilor si al discutiilor din pauza de masa. Sunt momente relaxante, in care seful nu mai pare asa fioros, in care oamenii se deschid mai usor, fie ca e vorba de o iesire la o terasa, unde povestile se aduna, fie ca e vorba de o excursie, o aventura sau o calatorie.

Un escape-room este o experienta urbana inedita si este bazat pe conceptul: poti trai o experienta concentrata intr-o ora mult mai puternica decat una desfasurata pe parcursul a cateva zile. Sistemul este simplu: tu, impreuna cu un grup de prieteni sau colegi, patrunzi intr-o camera, rezolvi toate indiciile, descoperi cheia si evadezi. Suna simplu, in aparenta, insa este mult mai complicat in esenta, pentru ca fiecare escape room are la baza un puzzle complex, care poate fi de la mediu-relaxant la ingrozitor de greu. Pentru oricare dintre acestea ai la dispozitie 60 de minute pentru a evada, ceea ce inseamna ca tu si echipa trebuie sa va puneti creierele la contributie si sa ganditi rapid si eficient.

Cum poti imbina un escape room cu un team-building?

Probabil esti obisnuit ca un team-building sa se desfasoare pe parcursul a cateva zile, sa fie incitant si sa fie plin de aventuri. Nu e si cazul unui team-building de escape room la Cryptex. Aici, ca si in cazul oricarui alt escape room, ai la ora o dispozitie. Doar o ora ca tu si colegii tai de birou sa descoperiti cheia care va lasa sa evadati. Avantajele evidente ale unui team-building la Cryptex sunt:

  • Trebuie sa lucrezi cu colegii tai pentru a putea evada
  • Nu conteaza cine e seful la birou, aici fiecare trebuie sa isi aduca contributia
  • Trebuie sa treci peste politeturi rapid, pentru a putea lucra eficient
  • Puteti lucra intr-o singura echipa mare, fiind impartiti in doua camere identice
  • Puteti sa adaugati si putina competitie si sa concurati la nivel de timp, pornind in acelasi timp in camere identice

Dupa cum poti observa, un team-building de escape room la Cryptex suna destul de incitant. Simti deja provocarea! Ce mai astepti? Du-te si propune-le colegilor sa veniti la Cryptex, locul in care un team-building devine o aventura de neuitat.

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Andreea says:

    team-building-ul este foarte important, mai ales in echipele noi sau cu persoane noi

    de aceea recomand orice fel de forma de team-building, in special cele care stimuleaza interactiunea dintre jucatori :)

home | top