Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde inveti cum sa fii gazda buna in turismul rural | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, May 26, 2019

…unde inveti cum sa fii gazda buna in turismul rural

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 05/11/2014

Asociatia Village Life lanseaza “Scoala Village Life”, un proiect castigator in cadrul competitiei ”Tara lui Andrei”, un program de responsabilitate sociala OMV Petrom. In cadrul acestui proiect, sase comunitati rurale cu potential turistic cultural si natural ridicat vor fi stimulate si sprijinite sa practice agroturismul responsabil.

Incepand cu luna octombrie, pe parcursul a 12 luni, asociatia va include in reteaua sa de turism responsabil, noi gospodarii din mediul rural, interesate sa gazduiasca turisti, sa isi imbunatateasca serviciile oferite sau sa dezvolte noi activitati turistice in comunitatile lor (ex. itinerarii turistice).

Asociatia Village Life a infiintat in anul 2012, in urma competitiei de intreprinderi sociale NESsT, prima retea de gospodarii rurale prin care turistii, romani si straini, sa aiba acces la experienta inedita a satului romanesc, alaturi de oamenii locului. Gazdele Village Life sunt familii care traiesc in spiritul traditiei satului romanesc, locuiesc in case specifice locului, au o gospodarie cu animale, spirit antreprenorial si sunt dornici sa se implice in activitati de turism la nivelul comunitatii. Pana in prezent, peste 70 de familii din patru judete  – Argea, Valcea, Brasov si Harghita – au beneficiat de cresterea veniturilor, au gazduit evenimente si au ghidat turisti, castigand experienta in domeniul ospitalitatii si peste 200 de turisti au participat la activitati impreuna cu acestia, precum munci agricole, mestesuguri, pregatirea produselor culinare traditionale, evenimente sociale si culturale ale comunitatii.

Proiectul Scoala Village Life se desfasoara in perioada octombrie 2014 – august 2015, pentru informatii suplimentare despre proiect: Raluca Dan, coordonator de proiecte Village Life, e-mail: raluca@villagelife.ro, telefon: 0728 357 367, website: www.villagelife.ro.

Sursa foto: www.villagelife.ro

 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top