Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde gasesti o statiune buna pentru ski si relaxare | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde gasesti o statiune buna pentru ski si relaxare

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 18/11/2013

Statiunea Durau se afla in judetul Neamt, in comuna Ceahlau, la o distanta de aproximativ 35 de km fata de resedinta de judet, Piatra Neamt, in apropierea lacului de acumulare amplasat pe raul Bicaz, Izvorul Muntelui, la o altitudine de circa 820 m. Poiana in care s-a dezvoltat ulterior statiunea se afla chiar pe partea Nord – Vestica a Muntilor Ceahlau din Carpatii Orientali si va ofera posibilitatea de a admira o priveliste a cadrului natural deosebit de frumoasa. Pentru a ajunge aici puteti alegeDrumul National Nr. 15 ce face legatura intre orasele Turda – Targu Mures – Piatra Neamt – Bacau, apoi Drumul Judetean 155 F incepand cu Bicaz – baraj (aproximativ 27 de km pana la destinatie) sau din Bistricioara (aproximativ 16 km).

            Fiind situata intr-o zona montana, statiunea Durau se afla intr-un colt de natura deosebit de frumos, care impreuna cu linistea si aerul de munte curat, va indeamna sa o vizitati ori de cate ori simtiti nevoia de odihna, relaxare si nevoia de a petrece timpul liber in mijlocul naturii. Deasemenea, statiunea este recomandata de catre medicii specialisti pentru tratarea starilor de slabiciune, nevrozelor astenice, diferitelor anemii sau chiar pentru refacerea dupa eforturi intelectuale sau psihice si asta a facut ca locurile de cazare din zona sa se inmulteasca intr-un ritm destul de alert. Iubitorii sporturilor de iarna se pot simti foarte bine la Durau, deoarece partia de schi Poiana Soarelui le sta la dispozitie incepand cu luna decembrie si continuand pana la incheierea sezonului de iarna, in luna martie. Partia moderna este ideala atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei avansati, insa aici se poate practica si saniusul. Deasemenea este prevazuta cu teleschi pe o lungime de 350 m, avand un tarif de urcare de doar 2 lei.

Sursa foto: www.doxologia.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top