Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde gasesti o manastire speciala | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde gasesti o manastire speciala

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 27/08/2013

            Manastirea Voronet este localizata la 43 de km fata de orasul Suceava si la 4 km fata de orasul Gura Humorului, unde se poate vizita si Manastirea Humorului, in nordul Romaniei, in Bucovina. Aceasta este una dintre marile ctitorii ale Domnitorului Stefan cel Mare si a fost ridicata in anul 1488, in numai 4 luni, ceea ce reprezinta un adevarat record, chiar si pentru zilele noastre. Manastirea Voronet face parte din putinele monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei si isi pastreaza si astazi in mare masura forma initiala. Este pictata in culori vii, naturale, predominand verdele si in special albastrul – celebrul albastru de Voronet. Manastirea reprezinta un ansamblu de pictura si arhitectura deosebit si simbolizeaza traditia noastra crestina, istoria si continuitatea noastra, a romanilor. Manastirea Voronet a fost pictata de pictori romani la un inalt nivel artistic, iar datorita picturii care ocupa intreaga fatada de Vest a manastirii si infatiseaza „Judecata de apoi”, Manastirea Voronet este numita in cartile de specialitate, de catre straini, „Capela Sixtina a Orientului”. Manastirea Voronet este un monument de dimensiuni reduse, insa este deosebit de frumoasa.

            Manastirea este un monument unic in lume si este inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta poarta hramul Sf. Gheorge – purtatorul de biruinta si adaposteste moastele lui Daniil Sihastrul.

            Manastirea Voronet, alaturi de Manastirea Putna, Biserica Alba din Baia, Biserica Sf. Pricopie din Badeuti, Biserica Inaltarea Sfintei Cruci din Patrauti, Biserica Sf. Ilie din Sfantu Ilie, Biserica Inaltarea Sfintei Cruci din Volovat, Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul din Reuseni, face parte din salba de nestemate cu care este impodobita Moldova.

            Moldova, in special Bucovina este renumita pentru frumusetea locurilor sale, pentru ospitalitatea oamenilor si simplitatea lor. Multa lume alege sa vina in pelerinaj in special vara, in aceasta zona mirifica a Romaniei. Oamenii aleg sa viziteze manastirile pentru a se ruga si pentru a se reculege. Sunt locuri in care te reincarci sufleteste. Aceasta regiune a tarii este vizitata de turisti romani, dar si de oameni veniti din intreaga lume.

            Toate manastirile si bisericile ctitorite de Domnitorul Stefan cel Mare au la baza cate o legenda, care a dus la construirea lor.

            Daca alegeti sa vizitati Manastirea Voronet, puteti gasi cazare chiar la manastire, dar si in imprejurimi, datorita faptului ca zona are un potential turistic ridicat. Preturile ofertelor de cazare sunt in general rezonabile, unele dintre ele incluzand si mancaruri cu specific moldovenesc.

Sursa foto: www.romanianmonasteries.org

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top