Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde are loc un "targ de fete" | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Thursday, November 15, 2018

…unde are loc un “targ de fete”

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 17/07/2013

Daca sunteti mereu in cautare de experiente noi si de evenimente inedite, poate ar fi bine sa vizitati weekend-ul acesta Tara Motilor pentru ca aici se va desfasura unul dintre cele mai asteptate si populare targuri din an. Este vorba despre Targul de fete de la Muntele Gaina, care se sarbatoreste in preajma zilei de Sfantul Ilie (20 iulie) si care anul acesta are loc weekend-ul viitor. 

Este un eveniment incarcat de traditii si legende si chiar daca scopul principal de petit fete nu se mai pastreaza, localnicii si turistii se intalnesc an de an sus pe munte unde petrec impreuna si se bucura de priveliste si de produsele traditionale aduse de mestesugarii locului.

Locatia targului, Muntele Gaina se afla in Ardeal, in apropierea localitatii Vidra de Sus, judetul Alba. Pentru mai multe detalii despre eveniment si despre programul din cele 2 zile de targ, puteti consulta website-ul: alba24.ro.

Sursa foto: www.muntii-apuseni.eu

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Adela says:

    E chiar fain evenimentul. Am participat acum 4 ani si ne-a placut enorm de mult. Sper sa se pastreze traditia.

home | top