Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde afli ce inseamna Rusaliile si cum se serbeaza | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, November 20, 2018

…unde afli ce inseamna Rusaliile si cum se serbeaza

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 19/06/2013

Avand in vedere ca in weekend urmeaza sa sarbatorim Rusaliile, ne-am gandit sa va povestim unde puteti merge intr-o scurta vacanta si unde puteti afla mai multe despre traditiile pastrate cu ocazia acestei sarbatori.

Cunoscuta si sub numele de Coborarea Sfantului Duh, sarbatoarea Rusaliilor are loc  intotdeauna duminica, la 50 de zile dupa Pasti cand se dau de pomana vase de lut sau de portelan, cani, strachini si vase de lemn,  impodobite cu flori si umplute cu lapte, vin sau apa. Un alt obicei stravechi care se pastreaza in Judetul Bistrita si in Judetul Cluj de Rusalii este “Instrutatul boului“: se alege cel mai frumos animal din sat, se spala cu apa limpede de fantana si se gateste cu flori si panglici. Aceasta traditie se urmeaza pentru a feri satul de vreme rea, de boli si de grindina.

Daca vreti sa petreceti Sarbatoarea Rusaliilor cat se poate de traditional, puteti merge de exemplu la Baile Figa (complex balnear cu apa sarata) unde va puteti caza si de unde puteti porni orin satele din imprejurimi.

Sursa foto: www.bailefiga.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top