Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...in care descoperi obiceiuri vechi de sarbatori | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…in care descoperi obiceiuri vechi de sarbatori

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 28/12/2012

Pentru ca in aceasta perioada a anului se intampla tot felul de lucruri interesante prin tara (inafara de plugusor, capra si alte obiceiuri “comerciale”), ne-am gandit sa va mentionam cateva dintre ele, poate, cine stie, veti avea chiar norocul sa participati la unele traditii care se pastreaza de multi ani in anumite regiuni.

De exemplu, la Gura Humorului, obiceiul ursului de paie de grau sau secara, in ajun de anul nou se pastreaza si acum iar in Bucovina, la Campulung Moldovenesc jocul ursului este spectaculos. Tinerii deghizati in ursi si ursari sunt imbracati in haine colorate iar jocul lor simbolizeaza trecerea anotimpurilor (ursii danseaza, mor si apoi invie). Daca ajungeti in zona Gura Humorului va puteti caza la pensiunea de 4* Perla Bucovinei Voronet cu 130 lei pe noapte/camera dubla.

La Sibiu, in Agnita obiceiul Lolelor este foarte popular chiar daca de-a lungul timpului traditia a fost data uitarii si apoi reluata. Am povestit in amanunt despre acest eveniment si cu alta ocazie aici.

Sursa foto: cazare.info 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top