Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde vizitezi in Romania ceva unic in Europa | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, November 13, 2018

…unde vizitezi in Romania ceva unic in Europa

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 06/08/2012

Este vorba despre Rezervatia cu nuferi termali de la Baile 1 Mai, un loc care ar trebui sa se afle pe lista “Must see” a tuturor mai ales avand in vedere ca iarna trecuta lacul a fost in pericol de secare. Nuferii termali (sau Nymphaea Lotus Thermalis, o specie subtropicala), cresc in apele unui lac format pe Paraul Peta la cativa km de Oradea care are o temperatura de 30 grade Celsius constant, pe parcursul anului.

Tot aici, in rezervatia nuferilor termali mai traiesc inca 2 specii protejate prin lege: pestele „Rosioara lui Racovita” (specie denumita dupa savantul roman Emil Racovita) si melcul Melanopsis Parreyssi. Daca ai ajuns la Baile 1 Mai, nu trebuie sa ratezi strandul cu valuri, cel mai vechi din tara sau Strandul Venus, care poate gazdui foarte multe persoane. Daca iti plac senzatiile tari, in aceasta  zona poti face rafting, kayaking, alpinism, parapantism si multe alte activitati palpitante.

In ceea ce priveste cazarea, iti propunem sa iti petreci sejurul la Pensiunea Allegria, de exemplu, unde ai acces la piscina interioara si exterioara, sauna, crama, poti solicita tratamente corporale, masaje si sedinte de aromaterapie. Pretul unei camere duble, pe noapte este de 150 lei.

Sursa foto: infopensiuni.ro si www.pensiuneallegria.ro

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top