Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde petreci de Sfantul Ilie la Sacele | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 17, 2019

…unde petreci de Sfantul Ilie la Sacele

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 17/07/2012

Situata ca o poarta de acces spre doua masive muntoase: Ciucas si Piatra Mare, localitatea Sacele se mandreste cu o multime de trasee turistice care pornesc de aici spre pesteri, chei, roci calcaroase si stanci de pe care turistii pot admira peisaje impresionante.

La sfarsitul acestei saptamani, pe 20 iulie, de Sfantul Ilie, aveti ocazia sa parasiti orasul calduros pentru o escapada la munte si sa sarbatoriti alaturi de locuitori ziua Municipiului Sacele. Astfel in Poiana Angelescu sarbatoarea va incepe cu jocul mostenit si transmis din strabuni, Santilia la care localnicii tin cu sfintenie, iar petrecerea va continua in spiritul obiceiurilor caracteristice zilei Sfantului Ilie. Conform traditiei, Sfantul Ilie provoaca tunete, traznete, ploi torentiale si incendii, leaga si dezleaga ploile, hotaraste unde si cand sa bata grindina si credinta din popor este ca daca tuna vor fi merele si alunele viermanoase iar daca ploua, va tine ploaia 20 de zile.

Gasiti informatii despre comuna Sacele, despre traseele care se pot porni de aici, despre obiceiurile satenilor si despre obiectivele turistice din zona, consultand website-ul: www.municipiulsacele.ro.

Sursa foto: www.terenuriinrate.ro

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top