Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde se desfasoara Festivalul Bujorului de munte | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…unde se desfasoara Festivalul Bujorului de munte

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 05/07/2012

In weekend-ul ce vine (7-8 iulie), tot pe langa Sibiu are loc sarbatoarea bujorului de munte, un festival cu traditie in care localnicii comunei Gura Raului (situata la 18 km de Sibiu) se mandresc cu obiceiurile lor in materie de cantec, dans si bucatarie traditionala. Turistii sunt invitati sa se bucure de mancare romaneasca delicioasa, spectacole de folclor si frumusetea locurilor prin care odinioara se plimbau personalitati precum George Toparceanu, George Cosbuc, Mihai Eminescu, Lucian Blaga.

Bujorul de munte reprezinta un simbol pentru locuitorii localitatii Gura Raului si faptul ca infloreste la inceput de vara, la altitudini ce depasesc 1800 de metri constituie, de ce nu, un motiv de sarbatoare. Turistii vor fi antrenati in prima zi de localnici in jocuri si concursuri traditionale, vor admira dansuri populare si vor lua „cina ca la stana”  cu tocana la ceaun si cocolos de branza. Urmand ca a doua zi de sarbatoare, sa se aprinda un foc de tabara, sa se organizeze „Jocul Junilor” si sa se dea o petrecere banateana.

Programul celor 2 zile de festival il gasiti consultand website-ul primariei comunei, acolo unde veti afla si alte detalii interesante despre aceasta localitate: http://www.primariagurariului.ro/.

Sursa foto: www.tribuna.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top