Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in care Sanzienele pot fi vazute in Maramures | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…in care Sanzienele pot fi vazute in Maramures

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 19/06/2012

Ne apropiem de Noaptea Sanzienelor sau Dragaica, o sarbatoare pagana (dar acceptata de Biserica Ortodoxa) care are loc intre 23 si 24 iunie. Cu ocazia acestei sarbatori pline de semnificatii care marcheaza inceputul verii, Maramuresenii organizeaza tot felul de evenimente, punandu-si astfel in valoare traditiile si obiceiurile.

Daca va aflati in concediu in Maramures in aceasta perioada, merita sa asistati la Noaptea de Sanziene sau Nopatea Focurilor mai ales in zona Borsei (Viseul de Sus, Viseul de Mijloc si Viseul de Jos). Aici, pe fiecare deal se vor strange flacai care vor invarti torte aprinse iar traditia spune ca recoltele vor fi cu atat mai bogate cu cat tortele vor arde mai puternic si scanteile vor fi mai multe.

In zona Borsa exista foarte multe lucruri de vazut si de experimentat pe langa amabilitatea si obiceiurile localnicilor. Va propunem sa vizitati Cascada Cailor, varful Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologica si Puzdrele. Gasiti mai multe detalii obiectivele turistice din zona Borsa consultand website-ul: www.eborsa.ro.

Sursa foto: www.radiotargujiu.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top