Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde elevii de liceu fac o pauza de film | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Wednesday, January 16, 2019

…unde elevii de liceu fac o pauza de film

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 07/06/2012

Asociatia Culturala Macondo s-a gandit sa foloseasca pasiunea elevilor pentru filme intr-un scop educativ si sa puna bazele unui proiect de educatie cinematografica. Proiectul a fost lansat in 2011 cand s-a adresat tuturor elevilor, a avut succes si se repeta si in 2012 dar se adreseaza elevilor de liceu in clasele IX-XII.

Din pasiune pentru cinematografie si pentru voluntariat s-a nascut „Cinema-edu” care presupune vizionarea de catre elevi din diverse orase din tara a cateva dintre cele mai premiate filme la marile festivaluri de gen din lume.  Filmele sunt atent alese pentru a scoate in evidente anumite aspecte sociale importante pentru elevi cum ar fi: dezvoltarea durabila, diversitatea culturala, responsabilitatea sociala, drepturile omului, activism social, etc. Dupa vizionare au loc discutii pe tema filmelor si aspectelor abordate iar elevii sunt invitati sa participe la workshopuri si concursuri unde pot castiga premii surpriza din partea partenerilor.

Puteti vizualiza trailerele si programul liceelor care vor viziona filme consultand website-ul: cinema-edu.ro.

Sursa foto: www.spoonfed.co.uk

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top