Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
...unde ai ocazia sa vezi o comoara | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…unde ai ocazia sa vezi o comoara

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 08/05/2012

Saptamana aceasta Alba Iulia este un oras „bogat” pe care trebuie sa il vizitati. Veti fi impresionati de frumusetea orasului dar mai ales de comoara pe care o gazduieste pentru putin timp: tezaurul dacic. Astfel, pana pe 11 mai, la Muzeul National al Unirii aveti ocazia sa vedeti cum aratau cele mai de pret obiecte ale stramosilor nostri.

Tezaurul este format din 13 bratari de aur, doua scuturi din fier si 229 monede antice din aur si argint, artefacte sustrase intre anii 1998-2001, din situl arheologic Sarmisegetusa Regia, de echipe de braconaj arheologic. Statul Roman a reusit sa recupereze obiectele insa procesele initiate impotriva celor implicati nu s-au finalizat inca.

Pe langa tezaurul dacic, puteti vizita in Alba Iulia si alte obiective turistice cum ar fi Catedrala Romano-Catolica, unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale medievale din Transilvania in care se afla sarcofagul lui Iancu de Hunedoara. Alte puncte de atractie ale orasului sunt: Cetatea Bastionara Alba Iulia, Palatul Princiar si Obeliscul lui Horea Closca si Crisan.

Gasiti mai multe detalii despre tezaurul dacic si ce alte colectii interesante puteti vizita la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, consultand website-ul: mnuai.ro.

Sursa foto 1: alba24.ro

Sursa foto 2: www.visit-transylvania.us

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top