Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde gasesti cele mai frumoase sate din Romania | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde gasesti cele mai frumoase sate din Romania

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 03/05/2012

Este vorba despre Ghidul oficial “Cele mai frumoase sate din Romania”, o sursa de inspiratie pentru cei care vor la un moment dat sa descopere turismul rural din tara noastra. Ghidul este bilingv (redactat in romana si franceza) si a fost realizat de asociatia “Cele mai frumoase sate din Romania” cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania.

Membrii asociatiei au pornit de la ideea ca satul trebuie privit ca o resursa generatoare de valori, ca cele mai frumoase sate sunt locuri in care valorile morale si spirituale se pastreaza si ca satul este leaganul de suflet al neamului romanesc  si au reusit sa cuprinda in ghid 61 de sate speciale din anumite puncte de vedere. Acestea au fost selectate luand in considerare criterii precum: calitatea sitului – peisaj de tip cultural, biodiversitatea, natura nepoluata, accesul spre localitate, calitatea urbanistica, calitatea arhitectonica – stilul local, pastrarea elementelor originale (materiale,forme,detalii), elemente valoroase, cultura locala – traditii, evenimente pastrate in viata satului, produse locale (alimentatie, imbracaminte) si eficienta energetica – energie ecologica, case pasive, reciclare.

Astfel, cu ajutorul ghidului (care se gaseste in muzee si librarii), va puteti informa cu privire la posibilitatile de cazare, la modalitatile de transport pana in satul respectiv, la locurile in care se mananca cel mai bine in zona si la evenimentele sau obiectivele turistice deosebite care se pot vizita. Gasiti mai multe detalii despre satele frumoase ale Romaniei cosnultand website-ul asociatiei: www.satefrumoase.ro.

Sursa foto: www.lapensiuni.ro

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top