Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde te bucuri de obiceiurile si traditiile buzoiene | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, November 13, 2018

…unde te bucuri de obiceiurile si traditiile buzoiene

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 01/05/2012

Daca doriti sa participati la un eveniment autentic in care sa va bucurati de traditiile, obiceiurile si ospitalitatea buzoienilor, va propunem sa luati parte la “Intarcatul mieilor”, momentul plecarii oilor la munte. Evenimentul isi propune sa promoveze destinatia turistica Varlaam, produsele traditionale din zona, respectiv branza, bulzul si tuica de Varlaam, a metodelor specifice de preparare a acestora si a posibilitatilor de utilizare terapeutica a zerului.

Astfel, pe 13 mai, incepand cu ora 12:00, se va da startul concursurilor, concertelor de muzica populara si distractiei. Turistii vor putea participa la Concursul de mancat bulzuri fierbinti, stinse cu o tuica apriga de pruna si daca vor dori, vor putea sprijini scoala din localitate asistand la Concursul de gatit munteneste (la care bucatarii vor fi cei mici) si cumparand mancarea pregatita. Deasemenea, terapia cu zer de Varlaam va fi promovata printr-un program de refacere ce consta in cura de detoxifiere in care este folosit zerul in combinatie cu fructe de padure, mere, capsuni, morcovi, dar si bai de catifelare a epidermei, in zer, lapte si miere.

Daca mai aveti timp la dispozitie puteti opta pentru traseele montane  marcate catre Masivul Penteleu si Varful Ivanetu sau plimbari cu bicicleta dar puteti vizita si alte obiective turistice din judet cum ar fi: Muzeul Chihlimbarului Colti, Vulcanii Noroiosi, Manastirea Ciolanu sau Tabara de Sculptura Magura. Gasiti mai multe detalii despre evenimentul „Intarcatul mieilor” si despre ce se mai poate vizita in judetul Buzau, consultand website-ul: traditionsbuzau.

Sursa foto: traditionsbuzau.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top