Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde sarbatoresti St. Patrick’s Day in Bucuresti | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, June 24, 2018

…unde sarbatoresti St. Patrick’s Day in Bucuresti

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 14/03/2012

Pe 17 martie se sarbatoreste ziua Sfantului Patrick sau mai bine zis, ziua nationala a Irlandei: St. Patrick’s Day. Oamenii din toata lumea se imbraca in verde, ciocnesc halbe de bere si canta plini de veselie si buna dispozitie in cinstea Irlandei si a locuitorilor carismatici ai acestei tari.

Avand in vedere ca Bucurestiul este o capitala care se respecta, nu va rata ocazia sa sarbatoreasca si sa demonstreze in cadrul unui eveniment dinamic, faptul ca romanii si irlandezii au multe lucruri in comun. Astfel, in weekendul 17-18 martie vor avea loc numeroase festivitati destinate acestei sarbatori. Sambata, in Centrul Istoric (Lipscani – Smardan) va fi organizata o mica parada pe ritmuri de cimpoaie si tobe, spiridusii vor fi bucurosi sa faca poze iar picturile cu trifoi verde vor fi in voga pe piele sau pe haine.

Tot sambata daca va aflati prin Centrul Vechi in jurul orei 17:00, nu trebuie sa ratati reprezentatiile de dans traditional irlandez oferite de cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (o puteti cunoaste aici pe fosta dansatoare Riverdance). In continuare cei de la trupa Bordo Sarkany din Ungaria vor sustine un concert de muzica medieval-celtica cu ajutorul cimpoaielor si a instrumentelor muzicale arhaice. Veti avea ocazia sa ascultati bineinteles, muzica traditionala irlandeza (Amazing Apples) sau rock celtic cu influente irish-punk (Blackbeers). Pe parcursul weekendului se vor desfasura workshopuri (intre orele 10-13) in cadrul Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (Str. Popa Nan, nr 82), la care sunt invitati toti cei care isi doresc sa afle mai multe despre stilul de dans irlandez si chiar sa invete cativa pasi.

Gasiti mai multe detalii despite eveniment consultand website-ul Asociatiei culturale Romano-Irlandeze: www.acri.ro.

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top