Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde mergi la schi intr-o statiune foarte frumoasa din Romania | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…unde mergi la schi intr-o statiune foarte frumoasa din Romania

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 09/01/2012

Este vorba despre o zona mai putin populara pentru amatorii de schi din capitala dar care promite partii ideale pentru practicarea sporturilor de iarna si o atmosfera diferita de cea din Poiana Brasov. Statiunea Ranca este situata in judetul Gorj, la o altitudine de 1600m in Muntii Parang iar distanta de la Bucuresti pana aici este de aproximativ 280 km.

In statiunea Ranca exista 2 partii cu teleski, una pentru incepatori (de aproximativ 600 m) si una (de aproximativ 500 m), pentru cei care practica sporturile de iarna la un nivel mediu. Statiunea progreseaza in fiecare an in ceea ce priveste oferirea unor servicii cat mai bune turistilor si are planuri pentru patru noi partii de schi si construirea unei instalatii de transport pe cablu pe Varful Papusa.

Odata ajunsi in aceasta zona a tarii trebuie sa vizitati si Lacul Galcescu, cel mai mare lac glaciar din masivul Parang, situat chiar in mijlocul acestuia.  Aici veti fi intampinati de un peisaj superb indiferent de anotimp si veti gasi plante rare si ocrotite. In functie de conditiile meteo puteti alege sa parcurgeti trasee precum: Obarsia Lotrului-Galcescu, Ranca-Galcescu sau Rusu-Galcesu in care veti descoperi o parte din frumusetile zonei.

Pentru mai multe informatii despre statiune, partii, locuri de cazare si obiective turistice de interes in zona, puteti consulta website-ul: www.ranca.org. De asemenea, aici puteti vizualiza ce se intampla pe partii in orice moment accesand webcam-urile.

P.S: Atentie, traseul Ranca-Galcescu dureaza iarna in jur de 8 ore, prezinta risc de avalansa si are portiuni periculoase mai ales pentru persoanele fara experienta si echipament adecvat.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Alexandra says:

    Draga mea, traseul Ranca – Galcescu in primul rand dureaza doar vara 6-7 ore, iar iarna cam 8 ore in functie de stratul de zapada si de experienta oamenilor.

    Dar nu asta ar fi marea problema, ci ca recomanzi acest traseu “pe orice anotimp” cand de fapt pe traseu sunt portiuni care iarna prezinta risc de avanlasa si care sunt foarte dificile pentru cineva fara experienta si echipament tehnic. Nu mai vorbesc de faptul ca lacul este inghetat si acoperit cu zapada si nu se vede nimic. Daca nu ai mai fost pe acolo, nu ai de unde sa stii unde e lacul.

    Iti recomand cu caldura sa nu mai scrii despre lucruri pe care nu le cunosti, ca e periculos.. Daca scrii ceva macar documenteaza-te temeinic si scrie toate informatiile.

  2. StiuUnLoc.ro says:

    Alexandra, multumim pentru informatii. Ne bucuram ca ne urmaresti si ne ajuti cu detalii utile. Mai asteptam si altele despre zona Ranca.

home | top