Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde puteti merge la sezatoare ca pe vremuri | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, March 26, 2019

…unde puteti merge la sezatoare ca pe vremuri

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 05/01/2012

Daca vremea insorita din aceasta saptamana va inspira pentru o escapada de weekend, va propunem o calatorie in timp la sezatoare, in judetul Brasov. Participand le eveniment veti intelege perfect la ce se refereau bunicii in povestirile lor despre intamplarile de la sezatori.

Mersul la sezatoare presupunea petrecerea timpului cu alti consateni, invatarea de mestesuguri dar si desfasurarea altor numeroase traditii si obiceiuri. La aceste intalniri comunitare, lumea satelor imbina utilul cu placutul. Torsul canepii, a inului si a lanii se facea mai cu spor si intr-un mod mai placut la sezatoare datorita atmosferei intretinute de cantece, proverbe, jocuri, ghicitori si de servirea bauturilor si a dulciurilor de casa.

Pe 8 ianuarie, duminica, are loc o sezatoare adevarata la Castelul Bran (un loc in care aveti ocazia sa participati la tot felul de evenimente interesante si pe care merita sa il urmariti cu interes). Sezatoarea din Venetia de Jos va va purta in trecut si va include reprezentatii ale „cetei de feciori” si alte surprize pregatite de organizatori.  Gasiti mai multe detalii consultand website-ul: www.vacantelatara.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top