Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in care te bucuri de literatura deosebita si de preparate traditionale | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Wednesday, September 20, 2017

…in care te bucuri de literatura deosebita si de preparate traditionale

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 06/12/2011

Este vorba despre un loc special, din Bucuresti, care reuseste sa ne surprinda de fiecare data cu evenimente special gandite pentru iubitorii de traditii, pentru iubitorii de arta si cultura, pentru cei mici si pentru cei care isi respecta si apreciaza originile.

Este vorba despre Muzeul/Clubul Taranului Roman, o locatie mai mult decat cunoscuta in care au loc evenimente precum: „Conferintele de la Sosea” (pe 8 decembrie are loc conferinta „Ecogastronomia” pe tema slow food), „Chipuri de sarbatoare” (program de educatie creativa pentru familii cu copii intre 2-6 ani) si „British Documentary” (program sustinut de British Council la Noul Cinematograf al Regizorului Roman).

Inafara de evenimentele care se desfasoara de ceva timp la Muzeul sau la Clubul Taranului, va invitam sa descoperiti alte doua care incep saptamana aceasta: Festivalul International de Literatura (FILB) si „Craciun Taranesc”. A 4-a editie FILB debuteaza miercuri (7 decembrie) si promite o interactiune interesanta intre scriitori autohtoni, „manageri de cultura” si public. Vor fi invitati: Paul Bailey (Marea Britanie), Gheorghi Gospodinov (Bulgaria), Jean Mattern (Franta), Roman Simic (Croatia), Declan Meade (Irlanda) alaturi de Mircea Cartarescu, Adina Rosetti, Lavinia Braniste si Mihail Vakulovski. Evenimentul se va incheia vineri, 9 decembrie cu un cocktail oferit de centrul de Carte Germana.

Pentru ca inainte de sarbatori ne apropiem cel mai tare de traditiile si obiceiurile romanesti, va sfatuim sa nu ratati „Craciunul Taranesc” care se desfasoara in perioada 9-11 decembrie. Gasiti aici tot felul de bunatati atat de post (dulceturi, turta dulce, muraturile lui Nea Puiu’, sirop din muguri de brad, zacusti de toate felurile) cat si de dulce (branzeturi de la Bran sau din zona Argesului, pastrama afumata de la Sibiu sau Brasov, cozonaci din Moldova, sarmalute si tochituri).

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top