Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in care te “imbogatesti” cultural cat pentru tot anul | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Friday, December 14, 2018

…in care te “imbogatesti” cultural cat pentru tot anul

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 05/12/2011

Cum ar fi sa putem participa la un eveniment care sa onoreze mai multe arte, sa mergem intr-un loc in care sa vizionam filme, sa ascultam concerte, recitaluri, sa admiram lucrari expuse si sa ne bucuram de o atmosfera culturala deosebita? Cei de la Biblioteca Centrala Universitara Carol I (BCU) si cei de la Institutul Cultural Roman (ICR) s-au gandit sa transforme acest vis in realitate pentru 5 zile. Astfel, in perioada 5-10 decembrie, se va desfasura evenimentul “5 arte in 5 zile” in 2 locatii din Bucuresti: Aula BCU (Calea Victoriei, nr. 88) si Sala Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4).

In prima zi, participantii la eveniment vor putea vizualiza o expozitie numita: “Avangarda romaneasca. Grafica si desen” in cadrul careia vor fi expuse lucrari aproape necunoscute ale unor artisti ai curentului Avangardist. Concertele vor fi prezente pe parcursul evenimentului sub diverse forme: colinde (luni), percutie (marti), orchestra (vineri), etc. Deasemenea, se vor sustine recitaluri precum:  “Ich bin Ofelia” – Coca Bloos si vor avea loc spectacole de pantomima precum “Contraste” cu Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru.

Joi va fi organizata o seara literara cu sub denumirea: “Cartile romanesti au viza Schengen” in care se va discuta despre cartile traduse in strainatate prin programele ICR. Intrarea este libera iar mai multe detalii despre programul exact al evenimentului puteti gasi consultand website-ul Bibliotecii Nationale.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top