Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde te bucuri ca esti roman | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, February 23, 2019

…unde te bucuri ca esti roman

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 01/12/2011

1 Decembrie este ziua in care suntem mandri ca suntem romani si in care ne privim tara si originea din alte puncte de vedere decat de obicei. Va propunem cateva idei pentru petrecerea acestei sarbatori: fie alergati la “Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc” (Alba Iulia), fie participati la expozitia “Cluj-Napoca si Marea Unire”, fie mergeti sa ii vedeti pe CRBL, Horia Brenciu si La La Band in Afi Palace Cotroceni (Bucuresti).

Maratonul Reintregirii Neamului va avea loc la Alba Iulia azi, 1 Decembrie, incepand cu ora 09:00 iar startul se va da in Parcul Alexandru Ioan Cuza. Maratonul se doreste a fi o modalitate de a aduce un omagiu celor care au infaptuit Marea Unire acum 93 ani.

La Cluj-Napoca veti avea ocazia sa vedeti documente, manuscrise si carti istorice privind Unirea de la 1918, la Biblioteca Academiei Romane, in cadrul expozitiei organizate de aceasta impreuna cu Arhivele Nationale Cluj. Deasmenea, incepand cu ora 16:-00, Clujenii ii vor putea asculta in Piata Unirii pe: Veta Biris, Dumitru Farcas si Gheorghe Zamfir.

In ceea ce priveste evenimentul de la AFI Palace Cotroceni, din Bucuresti, organizatorii ne asigura ca vor fi momente special gandite pentru toate varstele. Vor avea loc demonstratii de acrobatie si focuri de artificii, se vor aprinde beculete pe Imax, se va manca mult tort si, bineinteles, se vor desfasura concertele senzationale ale: La La Band (17:00), CRBL (19:00) si Horia Brenciu (20:00).

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN says:

    In contextul actual e obligatoriu ca toate minoritatiile din ROMANIA sa cunoasca LIMBA ROMANA si sa citeasca CONSTITUTIA ROMANIEI si CODUL PENAL cel putin odata.Autonomia nu e un subiect agreat de nici o tara europeana si nu se ddoreste crearea unui precedent.E cazul ca toata lumea sa se trezeasca la realitatea secolului XXI .ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN

home | top