Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se pot dezvolta copiii supradotati | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, June 24, 2018

…unde se pot dezvolta copiii supradotati

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 14/11/2011

Conform unor cercetari, dezvoltarea economica, sociala si culturala a unei tari este influentata de dezvoltarea copiilor cu potential mare si dependenta de folosirea acestora ca punct de plecare in inovare. In 2007 a aparut si legea care sustine aceasta idee si anume ca tinerii supradotati au dreptul la o educatie speciala mulata pe nevoile lor. Cei de la Gifted Education au sesizat lipsa unui centru pentru sustinerea copiilor supradotati si au decis infiintarea unuia. Astfel, in 2008, a inceput aventura de a selecta si forma mici genii pentru a preveni risipirea talentului copiilor supradotati si mai ales din dorinta de a proteja oarecum acest grup de societate.

Azi,la ora 19:00, in cadrul Operei Nationale are loc un eveniment inedit care se numeste Vreau la opera”Mezo-soprana Oana Andra Petrovici, fondatoarea initiativei si presedinte al Asociatiei „David Petrovich for Children construieste o legatura intre opera si copiii talentati facand referire la copilul supradotat: Mozart. La eveniment vor participa 10 copii supradotati printre care: un jurnalist (8 ani), un finantist (12 ani), un doctor (10 ani) si un chimist (10 ani) si 10 mentori persoanalitati printre care: Varujan Vosganian, Sever Voinescu, Mircea Penescu, etc.

Gasiti mai multe detalii despre centrul Gifted Education consultand website-ul: giftededu.org.

Bogdana Matei

Sursa foto

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top