Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde inveti sa planezi deasupra zapezii | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde inveti sa planezi deasupra zapezii

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 02/11/2011

Nu de putine ori ramanem, vara, cu ochii atintiti pe un zmeu frumos colorat care pluteste in aer si pare sa ne invite in profunzimea cerului, printre nori. De cativa ani, chiar avem ocazia sa ne bucuram de senzatia de zbor deasupra marii, de exemplu in nordul statiunii Mamaia, acolo unde sportul extrem numit kiting a atras o multime de amatori de senzatii tari de-a lungul timpului.

Pentru cei curiosi in legatura cu Kitingul, exista doua feluri: Kiting Sportiv si Power Kiting. In timp ce Kitingul sportiv foloseste zmeie asemanatoare cu cele de jucarie (de diverse forme si culori), Power Kitingul foloseste zmeul pe post de “motor” (zmeul ajuta persoana sa se deplaseze cu diverse mijloace de locomotie cum ar fi: role offroad, buggy, schiuri, snowboarduri, placi de surf, etc).
Ai ocazia sa practici kitingul si iarna insa in loc sa vezi o imensitate de apa sub picioare, vei putea urmari umbra zmeului in sclipirea de poveste a zapezii. Exista un curs de kiting organizat de cei de la Kite Fever care constituie un prim pas in incercarea de a cuceri cerul sau de a prinde viteze nebanuite pe apa sau pe zapada. Cursul dureaza 12 ore sau 4 zile cu vant bun, se numeste sugestiv “Discovery” si promite acumularea cunostintelor de baza despre kiting in deplina siguranta. Costul acestui curs este de 200 euro si pentru a participa ai nevoie de echipamentul de schi: clapari, schiuri, snowboard, etc. La curs pot fi inscrisi si copiii cu varste peste 14 ani.

In perioada 12-18 decembrie se va organiza un curs de snowkiting, de tipul celui descris mai sus, la Sinaia, Cota 2000. Ziua vor avea loc antrenamentele iar seara participantii la curs se vor putea distra la Cabana Miorita.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top