Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…de unde iei aplicatia de iPhone care te anunta cand vine un cutremur | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…de unde iei aplicatia de iPhone care te anunta cand vine un cutremur

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 31/10/2011

In App Store a fost lansata de curand aplicatia “Alerta Cutremur Vrancea”, singurul app pentru iPhone care poate sa semnaleze cu succes declansarea iminenta a unui cutremur cu pana la 30 de secunde inainte de producerea acestuia in Bucuresti si cu pana la 1 minut inainte in Timisoara. Aplicatia a fost dezvoltata in colaborare cu I.R.S.A. (Institutul Roman de Seismologie Aplicata), se bazeaza pe Sistemul de Avertizare Seismica realizat de aceasta organizatie inca din anul 1999 si implementat pana acum doar prin sistem de radio-paging. Particularitatile zonei seismice Vrancea au permis Institutului sa puna la punct sistemul care poate detecta si semnaliza cutremure cu magnitudini de peste 4,8 grade pe scara Richter inainte ca unda seismica distrugatoare sa ajunga in locul in care se afla abonatul. Avertizarea ofera un interval pretios de timp in care se vor lua cele mai bune decizii care pot proteja vieti.

Aplicatia functioneaza pe baza de abonament lunar (9,99 Euro) sau abonament anual (99,99 Euro). O functie suplimentara a aplicatiei este Semaforul Seismic, un serviciu care estimeaza probabilitatea de producere a unui cutremur in zona Vrancea si informeaza publicand de doua ori pe zi un cod de culoare (verde, portocaliu sau rosu) corespunzator nivelului de risc seismic al regiunii. Serviciul se gaseste in interiorul aplicatiei si functioneaza pe baza de abonament lunar (4,99 Euro) sau abonament anual (49,99 Euro). La cumpararea aplicatiei “Alerta Cutremur Vrancea”, prima luna de Semafor Seismic este gratuita pentru a va permite sa va convingeti de utilitatea serviciului.

I.R.S.A. a avertizat pana in prezent toate seismele cu magnitudine mai mare de 4,8 grade pe scara Richter produse in zona seismica Vrancea, iar acum acest sistem sigur este disponibil si pentru iPhone. Pentru mai multe informatii despre aplicatie si despre cum sunt detectate cutremurele, viziteaza www.alertacutremur.ro.

Sursa foto

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top