Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde te poti bucura de istorie si sporturi de iarna in Romania | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde te poti bucura de istorie si sporturi de iarna in Romania

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 24/10/2011

Va propunem doua destinatii foarte interesante din Judelul Sibiu: orasul Avrig si statiunea Paltinis. Acestea sunt situate la 26 km si respectiv 32 km de orasul Sibiu dar reprezinta 2 locuri care trebuie sa se regaseasca pe lista de obiective turistice de vizitat in aceasta toamna/iarna.

Avrigul este situat la poalele Muntilor Fagaras, pe valea Oltului si reprezinta o destinatie perfecta pentru un weekend prelungit. Aici puteti vizita Palatul Brukenthal care a constituit resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal (guvernatorul Transilvaniei) si care a fost construit dupa modelul castelului Schonbrunn din Viena. “Edenul Transilvanean”, asa cum era numit palatul, reprezinta singurul parc baroc din Romania, datand de aproximativ 200 ani. Gasiti aici o mica prezentare cu informatii utile despre monumental isotirc si cu imagini din diverse perioade si din toate anotimpurile ale palatului si ale gradinilor. In Avrig se mai poate vizita Biserica Evanghelica-Luterana (construita intre anii 1270–1280) si se pot urma trasee turistice spre Lacul Avrig, Varful Negoi u sau Balea Lac.

Cealalta destinatie este perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna: Paltinis. Localitatea este situata pe coasta muntilor Cindrel, reprezinta statiunea montana plasata la cea mai mare altitudine din tara (1442m) si datorita acestui lucru, aici se respira aer puternic ozonat (benefic, de exemplu, in tratarea asteniilor). Deasemenea, Paltinisul este si cea mai veche statiune montana din Romania, fiind infiintata in 1894. Iarna conditiile de schi sunt excelente, stratul de zapada fiind prezent aici 120 zile pe an.  Puteti verifica starea partiei in cateva secunde, cand va incepe sa ninga consultand website-ul: www.sibiul.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Alexandra says:

    Am fost de multe ori la Paltinis, pe timp de iarna, pentru ski. E frumos, drumul e bun, insa partia e relativ scurta si in weekedn se aglomereaza foarte tare. Poti sta si 45 de minute la coada la telescaun, ca apoi sa mai petreci inca pe atat pana in varf (poate nu chiar) ca sa faci o coborare de nici 2 minute. De asemenea pretul unei urcari mi se pare destul de mare, pentru ce conditii se ofera. Zona este foarte frumoasa, dar avem inca nevoie de investitii pentru a imbunatati totul. La Avrig nu am ajuns inca, dar imi fac acum un tel din asta, mai ales ca e destul de aproape de mine.

home | top