Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde va puteti lasa coplesiti de frumusetea Muntilor Vrancei | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…unde va puteti lasa coplesiti de frumusetea Muntilor Vrancei

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 14/10/2011

De cate ori nu v-ati dorit sa evadati in locuri in care sa va regasiti si sa puteti reflecta in voie exact la ce aveti dispozitie? Exista un loc, in Muntii Vrancei, printre putinele ramase in Romania, in care puteti face acest lucru: Rezervatia Bucias. In orice anotimp v-ati decide sa vizitati Rezervatia si zona inconjuratoare, veti avea ocazia sa admirati cascade, lacasuri sfinte (Manastirea Casin), natura in toata splendoarea ei (singura zona din judetul Bacau unde Capra Neagra s-a instalat natural), o pastravarie, veti putea face drumetii de pana la 22 ore (pana in statiunea Soveja), va veti putea plimba cu bicicleta pe munte, etc.

Din pacate si in ciuda frumusetii ei, Rezervatia Bucias nu este foarte cunoscuta insa se remarca prin peisajele absolut incantatoare care sunt creionate in aceasta zona indiferent de anotimp. Chiar daca in timpul primaverii, verii si toamnei, cascada Bucias (principal cu o cadere de aproximativ 15 m) si celelalte cascade mai mici care se formeaza de-a lungul vaii isi arata magia dezvaluindu-se complet trecatorilor, pe durata iernii, acestea devin misterioase. Din spatele turturilor gigantici se mai aude doar un susur timid, valea parand aproape lipsita de viata.

Exista si o cabana care se numeste Intarcatoarea si care se poate inchiria. Pastravaria se numeste deasemenea  Itarcatoarea (printre putinele de stat), reprezinta un obiectiv turistic in sine si nu trebuie ratat pentru nimic in lume. Aici veti putea vedea cum se pescuiesc pastravii din bazin sau la copca in functie de temperatura de afara si ii veti achizitiona la preturi foarte bune.

Se poate ajunge la Rezervatia Bucias de la Onesti spre Manastirea Casin si de aici mai departe la cabana si pastravarie. Gasiti mai multe detalii despre zona Bucias – Casin consultand website-ul: www.manastireacasin.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Mihalache simona says:

    uite ca ai ajus si pe meleagurile mele cu articolele :)

home | top