Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…care reprezinta una dintre cele mai mari zone protejate din Romania | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…care reprezinta una dintre cele mai mari zone protejate din Romania

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 06/10/2011

Zona Maramuresului este una dintre cele mai frumoase din Romania si merita vizitata chiar daca este localizata departe de Capitala si de centrul tarii. Aici veti gasi numeroase obiective turistice precum: pesteri, rezervatii naturale, masive muntoase, cascade, lacuri alpine si glaciare etc.

Atentia se concentreaza in jurul Muntilor Rodnei cu varful Pietrosu Mare care are o inaltime de peste 2300 m. Aici se intinde rezervatia naturala “Pietrosu Mare” cu relieful ei glaciar reprezentat de numeroase lacuri si morene. O alta rezervatie naturala spectaculoasa din Maramures, situata in partea estica a Muntilor Rodnei, este Izvorul Albastru al Izei. Rezervatia este una mixta, contine un izbuc minunat unde apa are o tenta albastruie (de aici si numele), un defileu cu aspect de canion si o pestera, toate formatiuni ale reliefului carstic. Izvorul scoate apa la suprafata intr-o padure de brad transformand peisajul de munte intr-unul feeric si misterios.

Alte obiective pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Maramures sunt: Rezervatia Naturala Piatra Rea (o zona renumita pentru abundant exemplarelor de floare de colt), Cascada Cailor de langa Borsa (o cascada cu mai multe trepte si caderi succesive de 40m, 20, si apoi iar 40m care pur si simplu iti taie rasuflarea), Pestera Grota Zanelor (este considerate pestera cu cel mai mare coeficient de ramificatie din Romania).

Puteti gasi mai multe detalii despre posibilitatile de cazare din Maramures cosultand website-ul: www.pensiune-maramures.ro. Aici putei alege dintre zeci de pensiuni si alte tipuri de unitati de cazare pe care le puteti vizualiza in functie de regiune pe care doriti sa o vizitati.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top