Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde ai parte de istorie vie si natura impresionanta | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 17, 2019

…unde ai parte de istorie vie si natura impresionanta

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 04/10/2011

Fie ca va doriti o escapada intr-una dintre cele mai spectaculoase creatii ale naturii de la noi din tara, fie ca va doriti sa mergeti intr-un loc plin de semnificatii istorice in care sa puteti chiar atinge urme ale unor civilizatii consacrate, in Judetul Arges le puteti face pe amandoua.

Pentru cei din prima categorie, exista Pestera Dambovicioara, situata in partea de sud a masivului Piatra Craiului. Pestera s-a format datorita paraului Dambovicioara care a modelat calcarele din masivul muntos in diverse forme bizare. In galeria lunga de aproximativ 550 m, in care temperatura variaza intre 10-12°C, veti gasi formatiuni geologice deosebite precum: aripa de acvila, piele de tigru sau cap de sarpe. Atmosfera din interiorul pesterii este cu atat mai captivanta cu cat in trecut a tinut loc de ascunzatoare pentru talhari si chiar de adapost pentru un urs.

Pentru cei din a doua categorie exista mai multe variante: castrul roman Jidava, Biserica Domneasca Curtea de Arges sau Cetatea de la Poienari. Castrul roman de la Jidava se afla in localitatea Schitu-Golesti si face parte din „Limes Transalutanus” – o fosta granita intre teritoriul cucerit de romani si dacii necotropiti.  Aici se poate vizita o expozitie cu diverse obiecte gasite pe parcursul cercetarilor arheologice din zona. Biserica Domneasca Curtea de Arges reprezinta una dintre cele mai frumoase mosteniri pe care le avem din trecut, fiind si cea mai veche ctitorie voievodala din fosta Tara Romaneasca. Cetatea Poienari sau Cetatea lui Vlad Dracul se afla la 860 m de sol, la cativa km distanta de barajul Vidraru. Are 1480 trepte si cu toate acestea se numara printre cele mai populare cetati din Romania fiind adesea subiectul unor legende misterioase.

Gasiti mai multe detalii despre obiectivele turistice din Judetul Arges si despre posibilitati de cazare consultand website-ul: www.turism-arges.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top