Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in care te bucuri de cultura si traditia “Balkanik” | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…in care te bucuri de cultura si traditia “Balkanik”

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 23/09/2011

Astazi si maine (23-24 septembrie), se va desfasura in Bucuresti un festival special numit Balkanik. Aflat la prima editie, festivalul este dedicat muzicii si valorilor din Balcani iar organizatorii promit: muzica live vesela, mancare traditionala pregatita pe loc, bauturi deosebite (de exemplu cafea armeneasca), obiecte lucrate manual si expozitii in care se vor remarca tinerii din regiune.

Concertele din cele 2 zile de festival vor fi sustinute de mai multe trupe din urmatoarele tari: Turcia, Serbia, Ungaria si Romania. Printre invitati se numara cei de la Baba Zula care vin din Turcia pentru a incanta publicul roman cu ritmurile produse de instrumente orientale clasice (darbuka, saz electric). Din Serbia va veni, pentru prima oara in tara noastra, Orchestra Salijevic, faimoasa pentru cele 2 cantece reprezentative pentru cultura balcanica: “Kalashnjikov” si “Mesecina” (ce au facut parte din coloana sonora a filmului „Underground” semnat de Emir Kusturica). Din Romania vor participa la festival: Mahala Rai Banda din satul de lautari Zece Prajini (a caror piesa Magalageasca a facutt parte din coloana sonora a filmului Borat) si Taraf de Haidouks iar din Ungaria, formatia de muzica rroma Ternipe (renumita pentru piesa “Muro shavo kiki”).

La festival va participa si Trupa Crispus care transforma jocul cu focul intr-o forma inedita de arta. De asemenea, vizitatorii vor putea savura gustul special al cafelei preparate de Gheorghe Florescu si vor putea servi printre altele si berbecut turcesc, tocanita sarbeasca, gulas.

Petrecerea va avea loc in Gradina Uranus, situata langa Piata de Flori (Strada Uranus, nr. 144) si va incepe azi la ora 19:00. Gasiti mai multe detalii despre festival (program, invitati, etc), consultand website-ul www.balkanikfestival.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Trupa Romanatzii se ocupa exclusiv cu organizari de evenimente: nunti, botezuri, majorate, banchete, petreceri organizate, onomastice, conferinte si ofera toate serviciile de care are nevoie un eveniment: dj, sonorizare, lumini, efecte speciale, ursitoare de botez si programe artistice. Serviciile sunt disponibilie in toata tara demne de o calitate superioara fiind presatate cu profesionalism si seriozitate.

home | top