Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…in care te poti scufunda in relaxare | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Thursday, March 21, 2019

…in care te poti scufunda in relaxare

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 19/09/2011

Este vorba despre Voineasa, o statiune din Romania in care iti poti petrece vacanta in mijlocul naturii dar in care ai acces, totusi, la facilitati moderne cum ar fi la spa, de exemplu. Statiunea  a fost cladita in anul 1960, odata cu construirea Hidrocentralei Lotru-Ciunget si este situata in partea central-sudica a Romaniei, pe valea Raului Lotru la o altitudine de 600-800 m.

Faptul ca Voineasa este situata intre masivele Muntilor Lotrului si Capatanii si ca este inconjurata de paduri de brad, molid si fag ii confera statiunii avantajul de a avea o clima subalpina (cu veri racoroase si ierni blande) si de a fi un loc extrem de linistit si relaxant spre deosebire de statiunile de pe Valea Prahovei care sunt pe cat de populare pe atat de pline de forfota mai ales in plin sezon.

Pe langa renumele de statiune balneoclimaterica, Voineasa este indragita si pentru alte obiective turistice ce merita vizitate in zona. Unul dintre aceste obiective este reprezentat de Cheile Latoritei care au o lungime de 5 km si care ofera turistilor privelisti salbatice impresionante. Strabatand aceste chei se poate ajunge la Pestera Polovragi (cu faimoasa “Galerie a sfesnicelor” de care este legata legenda zeului dac Zamolxe), Manastirea Polovragi (construita in anul 1505) si la Pestera Muierii (in care relieful carstic este reprezentat de forme impresionante intr-un traseu de 1100 m).

Cazarea se poate face de exemplu, la Hotel Zan (4 stele) unde o noapte de cazare cu mic dejun si acces la spa costa in jur de 140 lei.

Bogdana Matei

Sursa foto

 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top