Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde toamna are alte culori, Berlin | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, March 26, 2019

…unde toamna are alte culori, Berlin

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 15/09/2011

Orasul Berlin din Germania este unul dintre locurile unde, oricat de mohorata ar fi toamna si oricat de capricioasa ar fi vremea, se gasesc intotdeauna lucruri interesante de facut si locatii spectaculoase de vizitat.

In Berlin veti gasi foarte multe obiective turistice, deci va fi nevoie sa va propuneti de la inceput, in functie de numarul de zile pe care le puteti petrece in acest oras, un numar de locatii in care vreti sa ajungeti. Ispitele sunt numeroase dar pentru toate gusturile, astfel ca se pot vizita cladiri religioase (Biserica Kaiser Wilhelm care reprezinta o dovada a puterii de reabilitare a Berlinului dupa razboi), una dintre cele mai mari gradini zoologice din Europa (Zoologischer Garten este deschisa de 150 ani), strazi de shopping (cum ar fi strada de shopping Ku’damm), monumente istorice (Zidul Berlinului, simbolul Razboiului Rece care imparte orasul intr-o parte estica si una vestica, Reichstag – Parlamentul, un obiectiv care trebuie neaparat vizitat), muzee (Insula Muzeelor cuprinde 5 muzee situate intre Kupfergraben si raul Spree), etc.

In perioada 8-15 septembrie a avut loc la Berlin un eveniment romanesc special: Primul festival de dans contemporan romanesc in Germania. Festivalul se numeste Moving Romania, este organizat de de Institutul Cultural Roman (ICR) “Titu Maiorescu” cu sprijinul Centrului International de dans Fabrik Potsdam din capitala Germaniei. Ideea organizarii unui astfel de eveniment a aparut din dorinta de a scoate in evidenta talentul dansatorilor si coregrafilor romani pe plan international si de a trezi interesul si atentia publicului german dar mai ales a managerilor de dans din Germania.

Mai multe detalii despre orasul Berlin, posibilitatile de cazare si tichetele cu acces la transport si obiective turistice puteti gasi vizitand website-ul www.visitberlin.de. De asemenea, puteti citi mai mult despre Festivalul Moving Romania consultand website-ul urmator www.icr.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. sibiu says:

    foarte frumos Berlinul, trebuie vizitat

home | top