Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde vizitezi Parcul Natural Portile de Fier | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 17, 2019

…unde vizitezi Parcul Natural Portile de Fier

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 29/08/2011

La Portile de Fier (zona situata la granita tarii noastre cu Serbia) se bat recorduri: cel mai lung defileu din Europa (Defileul Dunarii – 134 km) si cea mai mare amenajare hidroenergetica din Romania, acestea fiind aspecte definitorii ale zonei respective. Insa la fel de important este si Parcul Natural Portile de Fier, o zona care uimeste prin diversitatea biologica si cea geologica de care dispune. De asemenea, reprezinta aria cu cea mai mare diversitate etnica din Romania, ceea ce transforma aceasta parte a tarii intr-un loc unde mai multe culturi si traditii se amesteca.

Printre animalele populare ce convietuiesc in aceasta zona, se numara Testoasa lui Hermann, o specie protejata care hiberneaza sub pamant din octombrie pana in martie iar in rest populeaza tufisurile si locurile umbroase. Fiind deosebit de pasnica, testoasa lui Hermann este iubita de localnici, traditia spunand ca aduce noroc celor care o intalnesc.

Fanii drumetiilor pot alege dintre cele 15 trasee turistice cu grade diferite de dificultate, disponibile in Parcul Natural Portile de Fier. Parcurgand traseele poti admira panorame care iti vor taia rasuflarea, cascade impresionante, rezervatii (precum cea fosilifera de la Bahna) si se poate zari chiar si malul sarbesc al Dunarii.

Mai multe detalii despre Parcul Natural Portile de Fier, despre obiectivele turistice si biodiversivitatea din aceasta zona puteti afla consultand website-ul www.portiledefierpn.ro.

Pentru cazare puteti opta, de exemplu, pentru Pensiunea Septembrie, care desi are tarife destul de mari, ofera turistilor o priveliste si o atmosfera de neuitat.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Narcisa says:

    e aşa de frumoasă zona asta şi atât de puţină grijă pentru turism…
    nu prea există locuri în care să mănânci, iar traseele, deşi bine marcate la intrare, nu sunt străbăute de turişti şi e imposibil să intri în ele. păcat…

home | top