Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde participi la un festival de film intr-un oras medieval – Medias | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Thursday, March 21, 2019

…unde participi la un festival de film intr-un oras medieval – Medias

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 24/08/2011

La inceput de septembrie, in orasul Medias, are loc un eveniment de-a dreptul incantator. Este vorba despre Festivalul International de Film (MECEFF – MEDIAS CENTRAL EUROPEAN FILM FESTIVAL) care se va desfasura in perioada 05-11.09.2011 si care isi propune printre altele sa contribuie la dezvoltarea „Comunitatii Tarnavelor”.

La acest Festival organizat de S.C. Ecran Management, Primaria orasului Medias si Centrul National al Cinematografiei, se vor afla in competite filmele care au castigat premiul national in urmatoarele tari: Cehia, Slovacia, Austria, Romania, Polonia si Slovenia. Pe langa aceste filme se vor mai putea viziona si alte pelicule propuse de Institutele Culturale ale tarilor respective care au obtinut premii internationale. Tara invitata special la eveniment este Israelul iar printre peliculele romanesti ce vor fi difuzate se numara „Kapitalism – reteta noastra secreta” si „Medalia de onoare”. Sub forma portretelor de regizor, vor fi prezentati Copel Moscu – un documetarist mai putin cunoscut publicului si Adina Pintilie – o tanara regizoare extrem de talentata.

Daca doresti sa vizitezi orasul Medias exista multe lucruri de admirat: de la centrul vechi care reprezinta un muzeu medieval in sine si pana la casele vechi care pastreaza si azi numele locuitorilor lor si o parte din atmosfera vremurilor de demult (Casa Hann, Casa Rosenauer sau Casa Schuller). Poti incepe cu cele 8 Turnuri Medievale (Turnul Clopotelor, Turnul Croitorilor, Turnul Aurarilor, Turnul Forkesch, Turnul Funarilor, Turnul Mariei, Turnul Rotarilor si Turnul Steingasser) care ascund fiecare cate o poveste captivanta. Apoi te poti indrepta catre Complexul Arhitectural Franciscan care este compus din biserica si manastirea franciscana si reprezinta o constructie impresionanta a carei arhitecturi este si astazi greu de deslusit.

 Gasiti mai multe detalii despre evenimentele care au loc in Medias consultand website-ul www.mirceahodarnau.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top