Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se vizioneaza filme gratis si se servesc mancaruri delicioase | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…unde se vizioneaza filme gratis si se servesc mancaruri delicioase

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 22/08/2011

Este vorba despre Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara (FDFAC), care se afla anul acesta la a doua editie, a inceput vineri si se termina sambata 27 august. Fiecare din cele 10 zile va fi dedicata unei tari prin care trece Dunarea: se vor proiecta filme si se vor servi mancaruri specifice tarilor respective.

Evenimentul cultural-artistic va avea loc in Portul cultural Cetate (la 2 km de localitatea Cetate si la 18 km de Calafat), intr-un cadru special si diferit fata de alte festivaluri organizate la noi in tara si va fi organizat de Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie “Mircea Dinescu“. Majoritatea filmelor selectionate de Marian Tutui au ca subiect principal Dunarea, unele dintre ele fiind foarte vechi si avand „valoare documentara” dupa spusele selectionerului. Inafara de filmele care vor rula pe parcursul festivalului la care intrarea este libera si preparatele culinare caracteristice tarilor dunarene, organizatorii au pregatit invitatilor si vizitatorilor si alte surprize: expozitii de sculptura si fotografii, standuri cu vanzare de carti de cinema, DVD-uri cu filme, concerte cu muzica, serenade, etc.

O selectie din filmele prezentate in cadrul acestui festival vor fi proiectate si la Noul Cinematograf al Regizorului Roman din cadrul Muzeului Taranului Roman din Bucuresti, intre 2 si 4 septembrie. Pentru mai multe detalii despre eveniment si programul complet al festivalului puteti vizualiza website-ul: www.fdfac.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top