Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se sarbatoreste portul popular in marginimea Sibiului | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, November 20, 2018

…unde se sarbatoreste portul popular in marginimea Sibiului

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 16/08/2011

Cei care sunt pasionati de obiceiurilor traditionale pot asista pe 21 august la Sarbatoarea Portului Popular (sub deviza “Imbraca-te Romaneste!”) care va avea loc la Gura Raului, localitate situata in Marginimea Sibiului.

Localnicii in haine de sarbatoare(culorile alb si negru ale portului popular simbolizeaza puritatea si simplitatea stilului de viata din marginimea Sibiului), vor incanta turistii cu dansurile stravechi si vor arata lumii obiceiurile lor pastrate pana in zilele noastre. Doua dintre aceste obiceiuri sunt “Buzduganul” si steagul sau prapurul de nunta.

Daca sunteti in cautare de cazare in aceasta zona, va puteti opri la Pensiunea Calin, care este situata in mijlocul naturii departe de zgomot si agitatie si care va pune la dispozitie 8 camere. In aceasta perioada a anului pretul pentru o noapte de cazare la Pensiunea Calin este de 80 lei. La pensiune te poti bucura de bucatele delicioase cu care se lauda gazda si de painea pe vatra in a carei coacere sunt implicati si turistii. Exista diverse variante de relaxare pentru care pot opta turistii: drumetii prin imprejurimi, internet wireless in toata pensiunea, ping-pong, plimbare cu caruta, etc.

Pe durata sejurului la Gura Raului se pot vizita cele doua biserici din comuna: Biserica Mare si Biserica Mica si lacul de acumulare situat in apropierea localitatii, intre munti care se intinde pe o distanta de aproximativ 3 km si care constituie rezerva de apa a orasului Sibiu.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top