Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se desfasoara Festivalul National al Pastravului | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, March 24, 2019

…unde se desfasoara Festivalul National al Pastravului

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 08/08/2011

Festivalul va avea loc in Suceava la Ciocanesti (localitate situata intre Obcinile Mestecanisului si Masivul Suhard, pe malul Bistritei Aurii) in perioada 14-16 august si va constitui ata o sarbatoare in cinstea pastravului cat si una in cinstea artei populare traditionale, a costumului popular si a gastronomiei specifice Bucovinei.  In Ciocanesti (unde locuiau vechii artizani de arme din timpul voievozilor Bogdan, Dragos si Stefan cel Mare), pe 15 august se sarbatoreste atat “Sfanta Maria cea Mare” cat  si hramul bisericii din localitate. Astfel localnicii vor purta straiele de sarbatoare si isi vor primi bucurosi oaspetii.

Festivalul se va deschide cu parada calaretilor si cu o activitate care presupune coboratul cu plutele pe apa Bistritei. Pe durata evenimentului se vor organiza concursuri gastronomice cum ar fi: cea mai mare expozitie cu mancaruri din pastrav realizate la pensiunile din Bucovina, cel mai mare bors de peste, cea mai mare mamaliga precum si cei mai multi pastravi pescuiti. Serile se vor termina cu coborarea “plaiesilor” cu faclii de pe drumul tatarilor.

Daca ti-ai propus sa ajungi in Ciocanesti, nu ignora casele pictate din localitate, acestea sunt ornate cu motive traditionale care se regasesc pe bunditele, catrintele, camasile si alte obiecte din portul nostru popular.

Gasesti mai multe detalii despre minunatele meleaguri ale Bucovinei si ce obiective turistice mai poti vizita in zona, consultand website-ul  www.turisminbucovina.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top