Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde vizitezi singurul lac vulcanic din Romania | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde vizitezi singurul lac vulcanic din Romania

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 22/07/2011

Pentru cei care isi doresc o escapada pentru weekend-ul acesta si ar vrea sa mearga intr-un loc cu apa dar nu chiar la mare, intr-un loc racoros dar nu chiar pe varf de munte, intr-un loc popular dar nu obositor de aglomerat sau intr-un loc cu efecte curative dar nu chiar la bai, va propunem o excursie pana la Lacul Sfanta Ana. Acest Lac este situat la granite dintre judetele Harghita si Covasna la 28 km departare de Baile Tusnad si la 15 km de Baile Balvanyos.

Invitatia este cu atat mai speciala cu cat pe 24 iulie se organizeaza evenimentul Ziua Lacului Sfanta Ana. In cadrul sarbatorii vor avea loc concursuri, activitati pentru copii, dansuri populare, momente istorice cu demonstratii de arme si lupte. Atmosfera va mai fi animata de reprezentatiile fanfarei, cantecele traditionale si de show-ul pe care il vor face cei de la Szekler Band (formatia de rock popular). Va fi organizat si un concurs de gastronomie specifica zonei astfel incat turistii sa poata servi preparate traditionale pe saturate. Poti afla programul exact al festivalului consultand website-ul: www.ziaremondene.ro.

Daca tot ati ajuns in zona aceasta a tarii si mai ales daca aveti probleme de sanatate (in special boli cardiovasculare sau hipertensiune vasculara), puteti experimenta mofetele din Muntii Covasnei. Mofetele sunt niste bai uscate carbogazoase, care se pot efectua in locuri special amenajate si in care corpul este expus unei combinatii de gaze vulcanice (cea mai mare proportie fiind cea de dioxid de carbon post-vulcanic). Chiar si la Spitalul de Cardiologie Covasna exista o mofeta naturala (printre cele mai mari din lume) care trateaza zilnic 500 pacienti, alimentarea cu gaz post-vulcanic facandu-se printr-o sonda cu adancime de 168m.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top