Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde gasesti un Restaurant in forma de Ciuperca la Sovata | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Friday, July 19, 2019

…unde gasesti un Restaurant in forma de Ciuperca la Sovata

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 19/07/2011

Statiunea Sovata este situata la o altitudine de 475-530m, pe versantul muntilor Gurghiului – Muntele Sovatei, in interiorulSovata depresiunii Praid, intr-un cadru natural pitoresc in care te poti regasi si in care poti sa uiti de toate grijile de acasa.

Statiunea este cunoscuta pentru efectele curative oferite de lacurile: Ursu (cel mai mare lac heliotermal a carui tempratura variaza intre 10-20 grade la suprafata, 30-40 grade la adancimea de 1 m si 40-60 grade la adancimea de 1,5 m), Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor. Aceste lacuri au ape clorurate (cu concentratie mare – de la 40 la 250 gr/litru) si sodice, prezentand fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic).

Lacul Ursu (denumirea vine de la faptul ca lacul are forma unei piei de urs), desi este considerat rezervatie naturala fiind unic in Europa, isi primeste in fiecare sezon turistii, indiferent daca acestia il viziteaza pentru vindecarea unor boli (ginecologice, reumatismale, endocrine, metabolice, neurologice) sau pur si simplu pentru relaxare.

Sovata

Daca ai ajuns la Lacul Ursu si simti nevoia de putina recreere inafara strandului, poti vizita un restaurant cochet in forma de ciuperca. Restaurantul se numeste Ciuperca Mica sau Kicsi Gomba (in maghiara) si este situat chiar in apropierea lacului. Poti servi atat micul dejun cat si cina sau pranzul si ai la dispozitie o gama larga de preparate printre care o supa crema delicioasa de usturoi si o prajitura la fel de delicioasa care se numeste Marlenka. Micul local este potrivit daca esti in cautarea unei privelisti minunate asupra lacului Ursu si a padurii de langa el.

Gasesti mai multe detalii despre restaurant consultand website-ul: www.kicsigomba.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top