Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde o statiune balneara din Romania va redeveni populara | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde o statiune balneara din Romania va redeveni populara

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 18/07/2011

Este vorba despre Statiunea Amara situata in judetul Ialomita, in sud-estul Romaniei, pe malul lacului Amara. Fiind cel mai mare lac balneo – terapeutic din Campia Romana, Lacul Amara este binecunoscut pentru namolul sapropelic folosit in tratamentul diferitelor afectiuni. Lacul are o lungime de patru kilometri, o latime care variaza intre 200 si 800 de metri si o adancime de peste 3m.

In statiunea Amara exista urmatorii factori terapeutici: apa lacului Amara este sulfatata, clorurosodica (datorita continutului bogat in sulfati, apa are un gust amar de la care provine si denumirea statiunii); namolul sapropelic din lac (are o culoare neagra, care devine cenusie in contact cu aerul, este unsuros cu un puternic miros de hidrogen sulfurat); apa minerala de la sonda pentru cura interna sulfuroasa. Pentru a ajuta turistii sa se bucure de efectele curative ale apelor si ale namolului, in statiune sunt valorificate posibilitatile de terapie prin diverse metode: instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu apa sarata provenita din lac; instalatii pentru bai calde cu namol diluat si pentru impachetari cu namol; amenajari pentru masaj cu namol; buvete pentru cura interna cu apa minerala; instalatii pentru electro si hidroterapie; amenajari pentru aerohelioterapie (tratament cu ajutorul aerului si soarelui in cadrul natural sau amenajat).

Daca va aflati in concediu la Amara nu uitati sa vizitati Parcul Dendrologic (raspandirea naturala sau cultivarea de catre om pe o suprafata de teren a diverselor specii de arbori atat autohtone cat si exotice), care este cel mai mare din sud-estul Romaniei intinzandu-se pe 120 ha de-a lungul Lacului Amara. De asemenea, alte obiective pe care le puteti vizita sunt: Piscul Crasani (renumit pentru ruinele dacice), Muzeul satesc de etnografie (este situat in comuna Ion Roata din judetul Ialomita) sau Biserica “Sfintii Voievozi” (reconstruita si extinsa in 1634 de catre domnitorul Matei Basarab).

Daca vreti sa mergeti la Amara si sunteti in cautarea unui loc de cazare, o varianta convenabila o reprezinta Hotel Amara, 130 lei camera dubla/noapte.

Bogdana Matei

Sursa foto 1

Sursa foto 2

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top