Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde gasesti o rezervatie naturala cu zimbri | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, January 19, 2019

…unde gasesti o rezervatie naturala cu zimbri

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 07/07/2011

Fiind anotimpul calduros, majoritatea se gandeste prima data la mare, insa mai este o categorie de persoane care ar prefera sa mearga la munte unde e mai racoare si mai putina agitatie. Aceste persoane din urma sunt cele care tanjesc dupa drumetiile pe munte pe tot parcursul anului. Si pentru ca statiunile de pe Valea Prahovei au devenit prea “populare” si comerciale in ultimii ani, va propunem o locatie in care va veti bucura din plin de aerul curat de munte si de natura inconjuratoare: Neamt.

Se poate opta pentru una dintre statiunile: Durau sau Bicaz, ambele avand un farmec aparte. Statiunea Durau este situata la 60 km de orasul Piatra Neamt (oras pe care il puteti vizita virtual aici), resedinta de judet si la numai 6 km distanta fata de Lacul Izvorul Muntelui-Bicaz (format ca lac de acumulare pe Raul Bistrita si numit “marea de sub Ceahlau”) iar statiunea Bicaz se situeaza chiar pe marginea lacului.  Daca ai ajuns la lac, poti inchiria barci, hidrobiciclete sau te poti plimba cu vaporasul si atunci, cand vei fi in larg, iti vei da seama repede de ce Izvorul Muntelui reprezinta cel mai mare lac artificial din Romania.

In functie de tipurile de obiective turistice preferate, odata ajuns in judetul Neamt nu trebuie ratate urmatoarele: Codrii de Arama si Padurea de Argint (2 paduri impresionante cu goruni si mesteceni seculari), rezervatia forestiera Padurea Vanatorii Neamtului (aici se gaseste Rezervatia de zimbri si fauna carpatina “Dragos Voda”), rezervatie geologica Piatra Teiului (unde se poate admira un urias bloc de calcar format prin eroziune), manastirile din zona (Bistrita, Agapia-Varatec, Secu, etc), Cheile Bicazului, Cetatea Neamtului (situata in orasul Targu Neamt) si multe altele.

Oferta de cazare este destul de variata dar pentru o experienta autentica poti alege Complexul Turistic Naval Port Bicaz care cuprinde hotelurile Lebada (singurul hotel plutitor de 3 stele de pe lacurile de munte din tara) si Pescarus, o terasa pe apa, cabane si un vapor de agrement. Mai multe detalii despre complex gasiti consultand website-ul: www.bicazlac.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Vlad says:

    cica ar mai exista o rezervatie de zimbri chiar langa bucuresti (spre targoviste)…

home | top