Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se desfasoara Festivalul Opera Nights la Hunedoara | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 24, 2019

…unde se desfasoara Festivalul Opera Nights la Hunedoara

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 28/06/2011

Castelul Corvinilor care este numit si Castelul Hunedoarei, al Corvinestilor sau al Huniazilor a fost construit de Ioan de Hunedoara in secolul al XV-lea si a servit de-a lungul timpului ca punct strategic si resedinta feudala, acum fiind transformat in muzeu. Este o constructie impunatoare si are turnuri, bastioane (elemente care faceau parte din sistemul de aparare al unei fortificatii) si un donjon (turnul principal de aparare care era locuit si comandat de un conducator nobil local).

Atunci cand va veti afla in vizita la Castelul Corvinilor, nu scapati din vedere urmatoarele parti ale constructiei: Sala Cavalerilor, Turnul buzduganelor, Bastionul alb care servea drept depozit de bucate si Sala Dietei, care are medalioane pictate pe pereti (printre ele se gasesc si portretele domnilor Matei Basarab din Tara Romaneasca si Vasile Lupu din Moldova), capela zidita si fantana adanca de 30 m din curtea castelului. De asemenea, in aripa castelului numita Matia se poate admira o pictura referitoare la legenda cu corbul de la care se zice ca isi trag numele urmasii lui Ioan de Hunedoara (Corvini).

Acum, Castelul Corvinilor va servi drept locatie pentru desfasurarea Festivalului Opera Nights si Film Dracula Nights in perioada 3-10 iulie. Cel mai mare festival de muzica clasica in aer liber din Transilvania va cuprinde un spectacol de balet, recitale de jazz, concerte de muzica veche, de camera, de muzica vieneza, dar si un spectacol, in premiera, al operei “Traviata” de Verdi. Printre artistii invitati la Festival se numara: Compania Nationala de Balet – CHAYOUNG SEO – Corea de Sud, Georgeta Stoleriu, maestrul Theodore Coresi (care conduce studioul de canto “Opernsanger” din Viena), tenorul mexican Hector Lopez, Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau, dirijorul Wolfgang Harrer din Austria, etc.

Mai multe detalii despre festival, participanti si programul exact gasiti consultand website-ul  www.primariahd.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top