Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde copiii invata sa fotografieze | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Sunday, February 17, 2019

…unde copiii invata sa fotografieze

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 27/06/2011

Este vorba despre o idee relativ noua, de a antrena copiii intr-o activitate captivanta dar de obicei neobisnuita pentru cei mici: fotografia. Arta fotografica ii ajuta pe copii sa isi dezvolte creativitatea si, in acelasi timp, sa se distreze si sa isi consume energia  intr-un mod foarte constructiv. Daca pana la urma se dovedeste ca un copil este chiar pasionat de fotografie, atelierele de arta fotografica nu vor fi decat inceputul unei cariere de succes.

Copiii care participa la atelierele de fotografie organizate de „Atelierul de croit imagini” vor avea ocazia sa isi faca prieteni noi, sa mearga in diverse locatii precum: Ferma de Animale, Muzeul Satului, diverse galerii de arta, etc pentru a surprinde cele mai reusite cadre. Limitele de varsta pentru participanti sunt: 6 si 13 ani, organizatorii fiind convinsi ca fotografia se invata indiferent de varsta cu multa rabdare si un instructor priceput. Atelierele au un plan bine definit cu mai multe etape in care copiii pleaca de la notiuni de baza prezentate sub forma unor povestiri, invata sa foloseasca lumina in diverse moduri pentru a face fotografii, sa le prezinte in rame, albume sau galerii si merg pana la festivitatea de premiere unde fiecare participant este recompensat pentru implicare.

In perioada 22-27 august, „Atelierul de croit imagini” si „Curtea lui Aleodor” organizeaza o tabara de fotografie pentru copii la Viscri, in judetul Brasov.  Vor fi organizate activitati interesante precum: coacerea painii pe vatra, mulsul oilor, alte indeletniciri gospodaresti, etc pentru a le crea copiilor o imagine despre satele sasesti din Transilvania. Nu vor lipsi plimbarile prin padure si pe pajisti, vizitele la bisericile vechi din zona si o mica excursie pana la Sighisoara. Cele mai reusite fotografii facute de copii in aceasta tabara vor fi expuse in toamna intr-o galerie.

Mai multe detalii despre tabara si atelierele organizate de “Atelierul de croit imagini” gasiti accesand wesite-ul: atelieruldeimagini.

Bogdana Matei

Sursa foto

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top