Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti sa participi la un Spectacol Medieval in weekend | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, February 19, 2019

…unde poti sa participi la un Spectacol Medieval in weekend

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 23/06/2011

Orasul Bistrita este situat in partea de nord-est a Podisului Transilvaniei, in Depresiunea Bistritei si este strabatut de Raul cu acelasi nume. In perioada 24-26 iunie, Asociatia Culturala Bistrita Medievala si Centrul Cultural Municipal “George Cosbuc” Bistrita vor organiza evenimentul „Serbarile Bistritei Medievale”.

In cadrul evenimentului va avea loc Targul de vara al sasilor din regiune, la care au fost invitati mesteri populari si artizani selectati din targurile de profil desfasurate de-a lungul ultimilor ani in Transilvania. Tema scenariului istoric din acest an este “Pfaffenbruder, fierarul din NOSA”, spectacolul urmand sa fie sustinut de Ordinul Cavalerilor Lup (Tg. Mures), Paladinii de Terra Medies (Medias) si Garda de Bistrita. Vor avea loc dansuri medievale de strada si reprezentatii ale cavalerilor, parada copiilor imbracati medieval,  fanfara si parada medievala, concerte, spectacole de animatie cu foc, etc.  Mai multe detalii despre programul complet al evenimentului dar si despre semnificatia reprezentatiilor gasiti pe website-ul www.autenticpromotion.ro.

Alte obiective turistice pe care le mai poti visit ape parcursul festivitatilor si nu numai, sunt: Sugalete (un complex format din 13 cladiri datand din secolele XV-XVI care constituie constructii tipic renascentiste si sunt cele mai reprezentative cladiri de acest fel din Transilvania), Casa Argintarului in care astazi functioneaza Scoala Populara de Arta – Bistrita (un monument de arhitectura care a apartinut unui mare mester bijutier, acesta i–a infrumusetat fatada, intre anii 1560–1563, cu admirabile ancadramente), Casa lui Ion Zidarul (fiind construita la inceputul Renasterii, aceasta este cea mai veche casa din Bistrita), etc.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Vlad says:

    chiar acum se desfasoara un festival medieval la… rasnov.

home | top