Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti sa participi la Sighisoara Film Festival 2011 | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, June 18, 2019

…unde poti sa participi la Sighisoara Film Festival 2011

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 22/06/2011

Orasul Sighisoara este asezat deasupra raului Tarnava Mare, a fost intemeiat de sasi si are o cetate cu un zid impresionant de aparare avand 10 turnuri. Cetatea este si astazi locuita iar orasului ii dau viata oameni de diferite natii care se mandresc cu ospitalitatea si amabilitatea de care dau dovada.

In perioada 23-26 iunie are loc Sighisoara Film Festival 2011, un eveniment care isi propune promovarea activitatilor culturale si popularizarea filmelor romanesti premiate sau nominalizate la premii din tara si din afara ei. Organizatorii festivalului, Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori si Municipiul Sighisoara, au reunit de-a lungul timpului cele mai bune scurt metraje, documentare si lung metraje pentru a oferi publicului o privire de ansamblu asupra filmelor autohtone recunoscute international. Printre peliculele prezente la festivalul de anul acesta se regasesc si: Cel mai iubit dintre pamanteni (regia Serban Marinescu), Kapitalism – reteta noastra secreta (regia Alexandru Solomon), Aurora (regia Cristi Puiu), Autobiografia lui Nicolae CeauSescu (regia Andrei Ujica), Lumea vazuta de Ion B. (regia Alexander Nanau), etc.

Alte obiective turistice mai putin renumite decat Cetatea, Scara Acoperita si bisericile vechi din oras, pe care le poti vizita pe durata sejurului in Sighisoara sunt: Domeniul de agrement „Danes Dracul” (situat la 5 km de oras, aici gasesti si cazare la standarde inalte de calitate), Rezervatia Breite (cel mai bine conservat habitat de pajiste impadurita cu goruni si stejari multiseculari din centrul si estul Europei), Sala de arme de la Muzeul de Istorie, etc.

Mai multe detalii despre programul exact al Sighisoara Film Festival 2011 gasesti pe website-ul oficial al evenimentului www.sighisoarafilmfestival.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top