Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde se sarbatoreste Noaptea de Sanziene in Bucuresti | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Tuesday, November 13, 2018

…unde se sarbatoreste Noaptea de Sanziene in Bucuresti

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 21/06/2011

Noaptea de Sanziene are o semnificatie puternica, mai ales in zonele rurale, avand influente crestine, pagane si de vrajitorie. Exista credinta ca aceste flori, Sanzienele, vor ocroti casa si gospodaria de puterea fortelor malefice, vor aduce noroc, sanatate si belsug oamenilor, animalelor si recoltei.

In noaptea de joi spre vineri (23-24 iunie) se va relua programul „Lectura la lumina felinarelor” (aflat la cea de-a 2-a editie) care va continua pana in septembrie. Este vorba despre un program de lecturi publice pentru tineret initiat de  Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN. Evenimentul va avea loc in gradina interioara a Scolii Centrale din Bucuresti (monument de arhitectura, strada Icoanei nr.3-5, Sector 2), incepand cu ora 19:00. Se va citi din cartea „Noaptea de Sanziene” de Mircea Eliade si atmosfera va fi intretinuta de cvartetul „Bella Musica” al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”. Programul isi propune sa antreneze tinerii in dezbateri si analize pe marginea textelor literare in spatii neconventionale.

Tot cu ocazia Noptii de Sanziene se va organiza un spectacol de arta, sunet si lumina in Livada Muzeelor Minovici, pe Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1 (langa Fantana Miorita). Dansatorii Razvan Mazilu, Monica Petrica, naista Cornelia Tihon si multi altii vor anima publicul. Vor avea loc si expozitii de arta plastica si fotografie semnate de artistii Flavia Lupu, Luiza Zamora si Serban Bonciocat, precum si doua prezentari de creatie vestimentara realizate de Rhea Costa si Elena Perseil.

Intrarea este libera, gasesti pe website-ul urmator mai multe detalii despre programul evenimentului: curteaveche.wordpress.com.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top