Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti admira o cetate la Cap Kaliakra, in Bulgaria | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…unde poti admira o cetate la Cap Kaliakra, in Bulgaria

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 10/06/2011

Din Cetatea Medievala de la Kaliakra au mai ramas ruinele zidurilor fortificate in trecut si construite la 70 de metri fata de apa marii iar peste ele domneste o liniste perturbata doar de zgomotele facute de valuri si de pescarusi.

Peisajul creat de ruinele cetatii situate exact pe o stanca de pe malul marii este cu adevarat fermecator si faptul ca localnicii si vizitatorii sunt destul de putini ai liber la relaxare profunda si stare de meditatie. La Kaliakra exista si o rezervatie naturala unde pot fi observati delfini si cormorani si mai gasesti un muzeu, o biserica si tarabe cu suveniruri. Zona este plina si de semnificatii istorice si mitice, cea mai populara legenda a locului fiind despre cele 40 de virgine care au preferat sa isi lege parul impreuna si sa sara in Marea Neagra, decat sa fie capturate de turci. Obeliscul a fost ridicat tocmai pentru aceasta legenda.

Daca ai ajuns pana aici, sa vizitezi Cetatea, nu poti sa ratezi Dalboka, un restaurant cu specific pescaresc unde poti incerca o varietate impresionanta de preparate cu scoici proaspete, aduse de la Ferma de scoici (o platforma instalata pe mare in apropierea restaurantului). Meniurile sunt si in limba romana iar pe langa specialitatile delicioase cu scoici (scoici la cuptor, la tigaie, in sos de vin sau tocanita, grecesti sau italienesti), gasesti si peste cum ar fi: calcan, zargan sau rechin. Ruta exacta pentru a ajunge la Restaurantul Dalboka este: Constanta – Vama Veche – Bulgaria – Vaklino – Shabla (mergeti spre Kavarna) – Scoicaria Dalboka.
Un alt obiectiv turistic din zona este Golful Bolata, care se afla la nord de Cap Kaliakra, ofera vizitatorilor o mica plaja adapostita cu apa limpede si asemeni capului, golful este rezervatie naturala protejata.

Printre posibilitatile de cazare din zona se numara si Hotel Akre. Pe pagina web a acestuia gasesti, pe langa informatii despre camere (50 leva camera dubla pe noapte) si servicii mai multe detalii despre regiune si ce obiective poti vizita aici.

Bogdana Matei

Sursa foto 1 Sursa foto 2 Sursa foto 3

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Eugen says:

    frumoasa zona :)

home | top