Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vizita muzee noaptea | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Monday, April 22, 2019

…unde poti vizita muzee noaptea

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 06/05/2011

Ziua Internationala a Muzeelor, instituita de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), are loc pe 18 mai. In consecinta, aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc in anul 2011 evenimentul. De asemenea, tot anul 2011, aduce o noutate pentru aceasta manifestatie: Noaptea Muzeelor este pentru prima data patronata oficial si de ICOM. Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania este partener oficial al evenimentului la nivel international.

In noaptea muzeelor, 14-15 mai
, vor fi deschise publicului dornic de culturalizare peste 40 de unitati muzeale din toata tara iar vizitatorilor nocturni le sunt pregatite multe alte activitati interactive, spectacole, proiectii, etc.
Printre muzeele din Bucuresti care vor fi deschise in noaptea dintre 14 si 15 mai, se numara Muzeul Aviatiei, Muzeul de Arta “Vasile Grigore”, Muzeul Bellu, Muzeul National “Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie al Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Anaid Art Gallery, Centrul Cultural Art Society si LC Foundation.
Printre celelalte orase care participa la acest eveniment se numara: Craiova, Constanta, Pitesti, Iasi, Cluj-Napoca, etc.

Transportul in comun va fi disponibil in Bucuresti in noaptea alba a muzeelor printr-o cursa speciala dar acest aspect inca se afla in discutii, mai multe detalii poti afla pe website-ul: www.noapteamuzeelor.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

  1. Valeriu Ghimpu says:

    La Noaptea Muzeelor 2011 – se poate ca RATB-ul si metroul sa aiba transport si de noapte (exact ca in noaptea de Inviere) ? Asta pe langa acea masina care va circula an de an gratuit intre muzee (va circula la un interval de 30 minute intre ele si ele vor fi arhipline). Dar cum ajjngem la / de la eveniment in / din cartierele in care locuim ? Cu taxiul ? Atunci evenimentul va fi costisitor (ca transport) si nicidecum gratuit (deoarece taximestristului trebuie sa-i platim – o cursa costa cam 12-15 RON , iar la specula poate ajunge la 30-50 RON). S-ar putea discuta de acum cu PMB (pentru RATB) si Metrorex pentru a introduce transport de noapte pentru a ne facilita accesul la muzee dinspre si spre cartierele in care locuim ? sau este un vis inca imposibil de realizat ? Fiecare putem suna la RATB (www.ratb.ro – Vedeti la Contact), la Metrorex (www.metrorex.ro), la Primaria Municipiului Bucuresti (www.pmb.ro) , sa le scriem pe e-mail aceasta propunere de a introduce transport de noapte (exact ca in noaptea de Inviere), sa cerem acest lucru. Eu am facut-o ani de zile, dar fara rezultate la acea vreme. Poate acum ei s-au mai desteptat. iar acum sa fim uniti, sa sunam mai multi pentru ca ei sa vada ca multi solicita asta (in anii trecuti mi-au spus ca eu sunt “singurul” care solicita asta, si nefiind si alte solicitari de acest gen nu pot pentru o persoana sa ia aceste masuri. Poate au mai sunat si altii si eram putini si nu rezolva pentru un numar mic de solicitanti.

  2. maia_home says:

    Si eu imi doresc transport gratuit in noaptea muzeelor ….daca se poate .

home | top