Warning: Creating default object from empty value in /home/rsti2191/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
…unde poti vizita un “muzeu labirint” in aer liber | StiuUnLoc.ro - Impresii, sfaturi, locuri.

aboneaza-te la RSS Feed

Saturday, May 25, 2019

…unde poti vizita un “muzeu labirint” in aer liber

Adaugat de StiuUnLoc.ro in 04/05/2011

Pana pe 8 mai, Sibiu va fi gazda unei expozitii inedite in aer liber. In Piata Mare veti putea vizita un muzeu in labirint cu reproduceri ale operelor din 3 muzee renumite, localizate in Sibiu. Piesele prezente vor fi organizate in functie de tematica punandu-i  pe cei care le vor analiza, in situatia de a face conxiuni si de a se concentra mai mult asupra vizitei. In jurul muzeului labirint vor avea loc multe alte mici evenimente: concerte, piese de teatru, proiectii de filme, ateliere mestesugaresti si de pictura pe sticla.

Unul dintre cele 3 muzee este “Muzeul National Brukenthal” gazduit de Palatul cu acelasi nume. Acest muzeu este considerat primul din tara, fiind deschis in anul 1817. De asemenea este si cel mai mare din SE Europei si este format din: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei, si Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare. A doua unitate prezenta la eveniment este Complexul National Muzeal “ASTRA”,  care trateaza si prezinta vizitatorilor sai specificul culturii populare romanesti, sasesti si a celei a rromilor (inca in faza de proiect). In cadrul „muzeului labirint”, va fi de asemenea prezent si „Muzeul Bisericii Evanghelice”. Acesta cuprinde o expozitie permanenta  care se afla la etajul I al Casei Teutsch, pe o suprafata de aproximativ 400mp si este structurata in sectiuni tematice si cronologice ce trateaza aspecte precum colonizarea, bisericile fortificate, Reforma in Transilvania, obiceiurile si randuielile comunitatii sasesti, invatamantul evanghelic, arta ecleziastica, etc.

Poti sa afli mai mai multe detalii despre eveniment, cum ar fi tematicile propuse de organizatori sau programul exact al evenimentelor adiacente consultand website-ul www.muzeullabirint.ro.

Bogdana Matei

Sursa foto

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top